Ahad, 6 Jun 2010

(*,*) Entri Sulung: Fotografi Jalanan di Jalan Leboh Ampang

"Bila Mahu Terbang?"


"Orang Akhbar 1"


"Orang Akhbar 2"


"Pegang Kuat-kuat"


"Tangga Keberhalaan"


"Tukang dan Mesin"


Lokasi : Jalan Leboh Ampang, Kuala Lumpur

Secara rasminya, ini adalah entri sulung blog Se-juta Wajah. Sebelum ini, saya pernah memblog secara anonymous di serata Myspace, Facebook dan juga Blogspot. Apabila saya suka, maka saya akan tulis dan pos, kemudian apabila saya tidak suka, maka saya padamkan sahaja tanpa perlu fikir panjang. Tujuan saya waktu itu hanya untuk berlatih menulis dan melihat reaksi pembaca yang terdiri dari kalangan rakan-rakan rapat sahaja.

Mulai entri ini, saya akan memblog secara lebih bebas, fokus dan tersusun, sekurang-kurangnya mudah untuk saya selia dan selenggarakan bila-bila masa tanpa perlu hafal atau ingat pelbagai login dan juga password. Selesailah ucapan alu-aluan. Terima kasih.

Kembali kepada entri, foto-foto di atas dirakamkan ketika saya mengikuti program PhotoMalaysia Monthly Outing S04 : A Walk in the Streets of KL pada 30 Mei 2010 yang lalu.

Kelihatan banyak urusan dan rutin harian klasik yang masih berlaku di sekitar Jalan Leboh Ampang. Lebih menarik lagi apabila ia melibatkan budaya dan gaya hidup warga Malaysia berketurunan India, contohnya saya berkesempatan melihat suasana beberapa buah pejabat ceti ala zaman P. Ramlee yang masih beroperasi, tetapi mereka enggan difotokan atas sebab-sebab tersendiri. ;)

Sesiapa yang pernah singgah di sebatang jalan bersejarah bagi tanahair kita ini pasti akan cuba kembali lagi.

Tiada ulasan: